Son günlerde “fahiş fiyat” ve “sağlıksız ortamda satış” başta olmak üzere gelen şikayetler üzerine il genelinde gıda ürünlerine yönelik kontroller sıklaştırıldı.

Düzce şehir merkezinde faaliyet gösteren kasap marketlerde halk sağlığı için denetim gerçekleştirildi.

Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında Zabıta Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında, hem evraklar hem de et ürünleri mercek altına alındı.

Ekipler denetimler kapsamında ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu ile hijyen noktasında inceleyerek, eksiği bulunan işletmelere uyarılarda bulundu.

Vatandaşların sağlıklı koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak ve gıda güvenliğini arttırmak adına düzenli denetimlerin sürdürüldüğünü ifade eden Zabıta Müdürü Sezgin Diner, “İl genelinde yaptığımız gıda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Sağlık koşullarına uygun olmayan işletmelere gerekli işlemleri uyguluyoruz. Hijyen denetimlerimizin yanı sıra işyerlerinin ruhsatlarını da inceliyoruz. Denetimlerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketmesi için sık sık devam edecek.” ifadelerini kullandı.