Yeni tip koronavirüs riskine karşı tüm yurtta aşı seferberliği hız kesmeden devam ediyor. An itibariyle yaş sınırlaması olmaksızın SGK kaydı olan tüm işçi ve memurlar ile bu kategoriye girmeyen 35 yaş üstü vatandaşlar sağlık kuruluşlarına giderek aşılarını olabiliyor.

Takvimin hızla güncellenmesiyle şimdiye dek Türkiye’de 18 yaş üstü olan her 2 kişiden 1’i aşılandı. Ülke genelinde son günde 1 milyon 538 bin 144 vatandaşa daha aşı uygulaması yapıldı.

Düzce’de ise son 24 saatte 7 bin 283 doz aşı daha vatandaşlarla buluşturuldu. Bu verilerle birlikte il genelinde en az bir doz aşı olanların sayısı 125 bini gördü. 71 bin 620 kişinin ise her iki doz aşı uygulaması tamamlandı. Düzce’de yapılan toplam aşı dozu sayısı ise 196 bini geçti.

Vatandaşların aşı seferberliğine omuz vermesiyle aşılamanın hız kazandığı Düzce’de, sağlık çalışanlarının yoğun gayreti ile tüm devlet ve entegre hastaneler, Toplum sağlığı Merkezi, aile sağlığı merkezlerinde aşılama devam ederken fabrikalarda da gezici aşı timleri yerinde aşılama yapıyor.

Uzmanlar salgın tehdidinden korunmak için en etkili yöntemin aşı olmak olduğunun altını çizerken sırası gelen tüm vatandaşlar sağlık kuruluşlarına davet ediyor.