Düzce’de hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarının tutum ve davranışlarından duyduğu memnuniyetsizlik şikayetlere konu olmaya devam ederken, bu sıkıntıyı asgariye düşürmek için harekete geçildi. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hasta-çalışan ilişkisinin iyileştirilmesi için ‘Sağlık İçin Sağlıklı Temas’ eğitim programını başlattı.

Kamuya bağlı sağlık tesislerinde hasta ve çalışan memnuniyetine dayalı hizmet sunumunun güçlendirilmesi amacıyla sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, doğru iletişim konusuna ağırlık verilecek.

Bu kapsamda ilki Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da katıldı.  

Sağlıklı iletişimi ön planda tutan örnek uygulamanın, Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi personeline verilecek eğitimlerle devam edeceği öğrenildi.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordine edilen eğitimde alanında uzman eğitimciler tarafından kamu sağlık tesislerinde çalışan personellere kişinin kendi ile kurduğu temas, kişinin çevresi ile kurduğu temas, kurumsal temas ve algı, empati ve dinlenme konularında bilgilendirmeler yapılacak. Zor hastaya yaklaşım becerilerinin geliştirilmesi ile iletişim uyumu da kapsayan eğitim programı farklı meslek gruplarının katılımları ile yaklaşık 3 aylık bir süreçte tamamlanacak.