1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sürecinde aşılama oranının Türkiye ortalamasının altında kaldığı ve hayatı tehdit eden bir şekilde maske ile mesafe kurallarının rafa kaldırıldığı Düzce’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ölümler yaşanmaya devam ediyor.

SON 3 GÜNDE 2 VEFAT

Son haftalarda salgında en ölümcül günlerini yaşayan Düzce’de son 3 günde 2 vatandaş daha salgınla mücadeleye yenik düşerek yaşamını yitirdi. Bu ölümlerle birlikte Düzce’de COVİD-19 kaynaklı kayıpların sayısı 210’a yükseldi.

GÜNLÜK VAKA 130 SINIRINDA

Kayıplarla birlikte günlük vaka sayısının da artması gelecek için tedirgin ederken günlük vaka sayısı 130 sınırına dayandı. 3 Eylül günü il genelinde yeni tip koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuran 127 vatandaşa yapılan PCR testi sonucunda COVİD-19 teşhis konuldu. Düzce’de Mart 2020’den bu yana salgına yakalananların sayısı 44 bin 609’a ulaştı.

29 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Pandemi servisi ve yoğun bakımı aşısı tam olmayan orta ve genç yaş hastalarla dolmaya devam ederken il genelinde bin 538 aktif vakanın tedavileri sürüyor. 29 ağır hasta yoğun bakımda yaşam savaşı verirken tedaviye cevap vermeyen 11 kişi entübe edildi.

HAYATİ FORMÜL: AŞI + MASKE, MESAFE, TEMİZLİK

Salgında tablonun gün geçtikçe ağırlaştığı Düzce’de aşılamada önemli başarı da geç olsa da geldi. Aşılamanın Türkiye ortalamasının altında seyrettiği Düzce’de 18 yaş üzeri her 100 vatandaştan 75;’i en az bir kez aşı oldu. Uzmanlar aynı başarının ikinci ve üçüncü doz için de sağlanması gerektiği konusunda hemfikir olurken il genelinde aşı seferberliği son sürat devam ediyor. Öte yandan Düzce sokaklarında maskesiz gezen bilinçsizler hem kendi hem de diğer vatandaşlarının hayatını tehlikeye atarken maske, mesafe ve temizlik kurallarının hayati önemine vurgu yapılıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN