Kısmi ve tam kapanma tedbirleriyle, bir yılı aşkın süredir hayatı kabusa çeviren yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını ülke genelinde kontrol altına alındı. Düzce’de de bu dönemde günlük vaka sayılarında yüzde 90’a yakın düşüş sağlandı.

Mücadelenin etkili sonuç vermesinin ardından 17 Mayıs itibariyle başlayan kontrollü normalleşme sürecinde 1 Haziran itibariyle ikinci aşamaya geçildi.

VİRÜS GENÇ YAŞLI DİNLEMİYOR…

Salgınla mücadelede yakalanan olumlu tablo eski günlere kavuşma ümidini canlı tutsa da virüsün ölümcül etkisi yaşlı genç demeden Düzce’de insanları yaşamdan koparmaya devam ediyor.

Son olarak Düzce Belediyesi Güvenlik Personeli 29 yaşındaki Yunus Emre İnan’ın vefatı ve dün gerçekleşen bir diğer kayıpla birlikte kentte salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 178’e yükseldi. 31 Mayıs günü il genelinde 44 kişiye daha COVİD-19 teşhisi konulurken toplam vaka sayısı 39 bin 904’e çıktı.  39 bin 329 vatandaş hastalığı atlatırken halen 397 kişinin tedavileri devam ediyor.

Durumu ağır olan 19 kişi pandemi yoğun bakım servislerinde müşahede altında tutulurken, bunlardan 10’una ise entübasyon işlemi uygulandı.

SALGIN HALA ÖLÜMCÜL!

Uzmanlar salgınla mücadelede iyiye giden tablonun vatandaşlarda rehavet duygusuna neden olmaması için uyarırken salgının öldürücü etkisinin halen devam ettiğine dikkat çekiyor. Yeni dönemde hem bireysel hem de toplumsal sağlığı korumak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak büyük önem taşıyor. Vatandaşların b u dönemde de teması en aza indirmesi ve aşı sırasının gelmesiyle de aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN