Düzce İl Sağlık Müdürlüğü il genelinde bir yandan sağlık yatırımlarına devam ederken, diğer yandan da verilen sağlık hizmetleri ile ilgili vatandaşları bilgilendiriyor. Düzce Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sağlık hizmetlerinin tanıtılması amacıyla İstanbul Caddesi üzerinde “Sağlık Sokağı” açıldı.

Yoğun ilgi gören sağlık sokağında, vatandaşlara kanser taraması, sağlık taramaları yapılarak, bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Düzce Valisi Cevdet Atay’da, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile birlikte Sağlık Sokağı’nda kurulan stantları gezerek, bilgi aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz, “Düzce sağlık sokağı adı altında bir proje kapsamında sağlık müdürlüğümüzün yaptığı bütün hizmetleri vatandaşımızla paylaşmak istedik. Burada aynı zamanda destek olan diğer kurumlar da var. Yeşilay, Kızılay, Aile sosyal politikalar, gençlik spor müdürlüğü hepimiz güzel bir sokak oluşturduk. Burada yapmış olduğumuz sağlık hizmetleri ile alakalı, anne-bebek koruyucu sağlık hizmetleri, sigara bırakma polikliniğinde yapmış olduğumuz hizmetler. Onun dışında obezite ile ilgili mücadele, psikolojik destek, evde sağlık hizmetleri, 112 acil sağlık hizmeti, 112 ulaşım, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetler onun dışında da vücut kitle indeksi, badimes indeksini belirlemek için yapmış olduğumuz çalışmalar, diyetisyen arkadaşlarımız ve de karbondioksit ölçümü gibi cihazlarımızla sokağımızda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Hem sağlık okur-yazarları arttırmaya çalışıyoruz, hem de yapmış olduğumuz hizmetlerimizi vatandaşlarımızın ayağına getirip buluşturma şansı yakalamış oluyoruz. Bugün 2-3 saat kadar hep birlikte vatandaşlarımızla içli dışlı olarak, hem güzel vakit geçireceğiz, hem de karşılıklı sağlık hizmetinin yürütülmesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuş olacağız. Bu hizmeti gündeme getirmemiz de başta sayın valimiz Cevdet Atay olmak üzere, sayın bakanımız Faruk Özlü beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerle bir arada olmak, mutlu günler de buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Sağlık Sokağı bugün saat 17:00’a kadar açık kalacak.