21 Temmuz günü Düzce il genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış Merkez’e bağlı Çınardüzü, Uğur ve Derdin köylerinde sel ve taşkına neden oldu.

Uğur Köyü’nde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu kapanmış ve vatandaşların müdahalesiyle yeniden ulaşıma açılmıştı. Uğur ve Derdin köylerinde ev ve otomobiller sel sularından zarar gördü.

Çınardüzü Köyü’nde Düzce Belediyesi iştiraki BELTAŞ’ın bazalt ocağının bulunduğu mevkiide bulunan derenin yağışın ardından taşması sonucu Aktarla ve Çınardüzü köylerini birbirine bağlayan yol sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı. Köyün bazı noktalarında bulunan yollar ise üzerinden akan sular nedeniyle zarar gördü.

KEŞİR, KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, taşkının olumsuz etkilediği Uğur ve Çınardüzü köylerine giderek incelemelerde bulundu.

Keşir, kendisine eşlik eden Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ile köy muhtarlarından yaşananlar ve son durumla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Uğur Köyü’ne geçen Keşir, afetin neden olduğu tahribatı yerinde inceledi.

Köy sakinleriyle de bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Keşir, meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi için devletin devrede olduğunu söyledi. Başkan Keşir, vatandaşların bayramını kutlamayı da ihmal etmedi.

“MUHTARIMIZ BİR FELAKETİ ÖNLEMİŞ”

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Keşir, “Taşkından etkilenen Çınardüzü Köyümüze geldik. Muhtarımızın yağış anında hızlı müdahalesi ile daha büyük bir felaket önlenmiş. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN