Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), aile hekimliği uygulamasının halkın ve çalışanların yararına geliştirmeyi hedef alarak başlattığı eylemlerine devam ediyor.

17-18 Şubat tarihinde iş bırakacak aile hekimleri ve aile hekimliği çalışanlarını temsilen (AHESEN), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu, B.B.S.Ç Birlik ve Dayanışma Sendikası, Hürriyetçi Sağlık-SEN, Tabip-SEN ve Türk Sağlık -SEN gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Ankara ve İstanbul’da taleplerini bir kez daha tekrarlayacak.

Düzce’den de söz konusu sendikalara üye olan yaklaşık 50 aile hekiminin perşembe ve cuma günleri iş bırakması bekleniyor.

Hekimler, etkin bir sağlıkta şiddet yasası, 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi ve çalışan tüm hekimler için makul bir ödeme ile rahat bir emeklilik talep ediyor.  Öte yandan AHESEN taleplere olumlu yanıt verilmediği takdirde aile hekimlerinin 14-15-16 Mart 2022 tarihinde üç günlük iş bırakacağını duyurdu.