Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınında 1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sürecinde iyi bir sınav veremeyen Düzce’de salgın kaynaklı olarak her yeni gün yeni bir acı haberle başlarken umutlandıran haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Sağlık Bakanı Koca, 13-19 Kasım tarihlerine ait illere göre 100 bin kişiye düşen vaka haritasını paylaştı. Buna göre Düzce’de önceki hafta 404 olan yüz bin kişide görülen vaka sayısı 55 puan düştü. Yeni sayı yüz bin kişide 349 oldu.

BİR KEZ DAHA DÜŞÜŞ

Verilere göre Düzce’de 13-19 Kasım haftasında bin 386 kişiye daha yeni tip koronavirüs teşhisi konuldu. Günlük ortalama vaka sayısıysa yeniden 200’ün altına inerek 198’e kadar geriledi. Eylül itibariyle Türkiye’nin en riskli illeri arasında girerek vaka sayılarının tehlikeli boyutlara ulaştığı Düzce’de, inişli-çıkışlı grafik bir kez daha düşüşe geçmiş oldu.

2 KAYIP DAHA

Öte yandan son 24 saatte pandemi yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen 2 kişi daha salgına karşı verdiği savaşı kaybetti. Düzce’de başından bu yana COVİD-19 kaynaşklı ölümlerin sayısı 280’e çıktı.

Uzmanlar, 15 ayda kazandıklarını normalleşmedeki tedbirsizliğe kurban eden Düzce’de vaka ve vefat sayılarının yüksek seviyelerde olduğuna dikkat çekerek düşüşün hızlanması ve sürekli hale gelmesi için tedbirlere tam uyum çağrısını yineledi.

Düzce’de salgının kol gezmesinin en büyük nedenlerinden olan aşılama oranın düşüklüğüne karşı da vatandaşlar, sadece kendileri için değil sevdikleri ve toplum sağlığı için de aşıya omuz vermeye davet edildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN