Düzce Valisi Cevdet Atay, bugün Düzce’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.2 ve 4.4 büyüklüğündeki iki depremin ardından  Mehmet Günesen ile Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Depremlerin ardından sahada köyleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Atay, son durumu anlatarak Düzceliler’i de metruk binalar konusunda uyardı.

‘Hastaneye 13 vatandaş panikten başvurdu’

Depremlerin en şiddetli hissedildiği köyleri ziyaret eden Vali Atay, “Tüm Düzceli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz de İslâhiye Köyü’nden Döngelli Köyü’ne geçiyoruz. Burada da hamdolsun olumsuz bir durum söz konusu değil. Allah’a hamdolsun. Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. Bizim için en önemlisi budur. Arkadaşlarımız köylerde tespitleri yapmaya devam ediyor ama gelen bilgilere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Sadece 13 vatandaşımız hastaneye başvurdu. Bunlar da panik ve korku yüzünden. Onların da tedavilerini sağlıkçı arkadaşımız yaptı. Buradan tüm Düzceliler’den sakin ve dikkatli olmalarını istiyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyerek Düzceliler’e seslendi.

‘Tüm ekipler sahada’

Devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirten Vali Atay, “Tüm ekip arkadaşlarımız sahada. Kolluk kuvvetlerimiz, AFAD ekiplerimiz sahadalar. Biz de mülki idare amirleri olarak kaymakamlar ve herkes sahada. Bundan sonra da olumsuz bir durum olmamasını temenni ediyor ve gerekli tüm tedbirleri de aldırıyoruz.” diye konuştu.

‘Yapı stoğu bu işin en önemli faktörü’

Düzce’deki yapı stoğu ve yatay mimari konularının bugünkü depremlerin afete dönüşmesini önlediğini kaydeden ve depremin sadece bugünün konusu olmadığını berlirten Vali Atay, “Bunlar sadece bugünün konusu değil. Bu bizim için her zaman üzerinde düşünmemiz gerekiyor ve biz bunu sürekli düşünüyoruz. Yapı stoğu bu işin en önemli faktörü. Daha önce burada iki büyük deprem olduğu ve ardından yatay mimariye önem verildiği için biz bu konuda Allah’a hamdediyoruz ki can kaybımız olmadı. Buradaki tüm mesele yapı stoğu. Vatandaşımız da bilinçleniyor. Buna göre hareket ediyor.” ifadelerini kullandı.  

Vatandaşlara hayati sesleniş

Düzceli vatandaşlara metruk ve riskli binalarla ilgili de hayati bir çağrı yapan Vali Atay, “Yıkılması gereken metruk binalar hakkında bakanlığımızın bize daha önce talimatları vardı. Bugün yaşadığımız metruk binaların da ne kadar anlamsız olduğu ve yıkılması gerektiğini de gösteren bir durum. Bu da çok önemli. Buradan sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen bu metruk binalar konusunda hassas olalım. Aciliyeti gerektiren konularda bizim arkadaşlarımız tespitlerini yapacaktır. Bu deprem bizim için bu göstergedir.” diyerek bugünkü depremlerden çıakrılması gereken dersler olduğunu belirtti.

Öncü Haber Merkezi