Öncü TV ekranlarında yayınlanan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının konuğu olan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, vaka sayısının 6 bine dayandığı Düzce’de mart ayından bu yana 27 hastanın koronavirüsle olan savaşını kaybettiğini söyledi. Düzce’de salgına bağlı hastanelerde oluşan yoğunluğa karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Yılmaz, yeni sağlık yatırımını ilk kez Öncü TV ekranlarında açıkladı.

“Düzce’de yoğun bakım ünitelerinde yüzde 70 doluluk var”

Düzce’deki yoğun bakım ünitelerinde yüzde 70 doluluk olduğunu ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kazandırılacak yeni yoğun bakım ünitesi ile yoğun bakım ünitesinde yatak sayının 60’a çıkartılacağını açıklayan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün (30 Ekim) bir vefatımız oldu. Hastalığa bağlı ölenlerin sayısının toplamı yaklaşık 27 olması lazım. Net rakamı hatırlamıyorum. Şu andaki vaka sayımız Türkiye ortalamasının altında. Yoğun bakımdaki hasta sayımız sınırlı. Yüzde 30 civarında entübe hastamız var. Şu anda il genelinde yüzde 70 yoğun bakım doluluğumuz var. Ama yoğun bakımda yatan hastalarımız koronavirüs değil, diğer hastalar da var yoğun bakım ünitelerinde. Yeni yoğun bakım ünitesi çalışmalarımızda devam ediyor. Kasım ayında inşallah 14 yataklı yeni bir yoğun bakım ünitesini daha hizmete sokmuş olacağız. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi içerisinde bir alan oluşturduk. Bütün malzemelerimiz geldi, yataklarımız ve solunum cihazlarımız. Bir tek havalandırma ile ilgili bir sıkıntımız vardı, onunla ilgili de çalışmalar ihale aşamasına geldi. İnşallah birkaç gün içerisinde ihale süreci sonuçlanacak ve yeni yoğun bakım ünitesini faaliyete geçireceğiz. Böylece yoğun bakım ünitesi ile ilgili Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde 60 yatağa kadar çıkmış olacağız.”