Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz; Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin 500 yataklı olarak tescil edilmesi, il genelindeki sağlık yatırımları, Akçakoca Devlet Hastanesi’nde son durum ve il genelinde yapılacak ve devam eden sağlık yatırımlarıyla ilgili Öncü Haber’e çok özel açıklamalarda bulundu.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE FARKLI YATIRIMLARLA GÜNDEME GELECEĞİZ”

Bu güne kadar fiziki bina yapımı ve yeni kadro tahsisleriyle Düzce’de sürekli gelişen sağlık sistemine ek olarak ‘Yetmez’ diyerek ihtiyaçlara binaen yeni projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Dr. Yılmaz, “Sağlık Bakanımızın da uygun görmesi ile birlikte Düzce Devlet Hastanesi 500 yataklı bir hastane oldu. 1998 yılında 350 yataklıydı. Deprem oldu binamız yıkıldı ve birtakım aşamalardan geçtik ve nihayetinde bu günlere geldik. Bugünlerde şu an 500 yataktayız. Ben daha önceki röportajlarımda da ifade ettiğim gibi her zaman gelişime açığız. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Bize yetmez diyorum daha fazlasını yapmamız lazım. İnşallah önümüzdeki günlerde farklı yatırımlarla da gündeme gelmeyi düşünüyoruz. Çalışmalarımız ve projelerimiz var. Tabii biz bürokratlar olarak projelerimizi tamamen kesinleştirmeden açıklama şansımız yok. İnşallah önümüzdeki günlerde gündeme gelecek.” diyerek yeni sağlık tesisleri ile ilgili projelerin sinyalini verdi.

“NÜFUS ARTIŞIYLA SAĞLIK İHTİYACI DA ARTIYOR”

Düzce’nin nüfusuyla birlikte hekim ihtiyacının da sürekli arttığını belirten Yılmaz, “Hekim anlamında da desteklenmemiz gereken kısımlar her zaman olacaktır. Çünkü bir şekilde ihtiyacımızı karşılamamız gerekiyor. Daha önceki günlerde gelen hasta sayımızla şimdiki gelen hasta sayımız peyderpey artıyor. İlimizde nüfus artışı mevcut. Bununla beraber diğer sosyal ihtiyaçlar hasıl oluyorsa hastalıkla ilgili diğer ihtiyaçlar da hasıl oluyor. Bu kapsamda baktığımızda da biz de bu yönde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Sağ olsun Sağlık Bakanımız da bizi Düzce anlamında her zaman destekliyor. İlimizde de valimiz olsun, milletvekillerimiz olsun, bakanımız Faruk Bey olsun onların da her zaman destekleri oluyor. Hep beraber elimizden geldiği kadar kalkındırmak için bir çaba içerisindeyiz.” diye konuştu.

AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ’NDE ALAN PROJESİ RAPORU BAKANLIKTA

Akçakoca’ya kazandırılacak olan yeni devlet hastanesinde alan projesiyle ilgili teknik raporun hazırlanarak bakanlığa gönderildiğini açıklayan İl Sağlık Müdür Yılmaz, “ Akçakoca Devlet Hastanesi ile ilgili alan projesi çizilmişti. Geçen gün burada teknik ekipten olan arkadaşlarla kapsamlı olarak kullanım aşamasında bir sıkıntı yaşamamak için inceledik. Raporumuzu Bakanlığa ilettik. Görüştük de. Rapor dahilinde değişiklikleri yapıp tekrar uygulama projesine devam edecekler. Geçen hafta gönderdik raporumuzu da. Bir aşamada devam ediyoruz. Uygulama projesine geçeceğiz. İnşallah uygulama projesi bittikten sonra da yapım ihalesine çıkacak.” dedi.

“EL BİRLİĞİYLE GÜZEL ŞEYLER YAPILACAK”

Diğer yatırımlarla ilgili de bilgiler veren Yılmaz, “Onun dışında Akçakoca’da devam eden bir inşaatımız var. Belli bir aşamada iskeleti oluştu. Aynı şekilde Aziziye Mahallemizde bir Aile Sağlığı Merkezimiz, 112 Başhekimliği şeklinde devam eden bir binamız var orasının da inşaatı başladı. Diğer planladığımız yatırımlar da gündeme geldikçe sizlerle tekrar tekrar paylaşacağız. İnşallah hep beraber el birliğiyle nasıl COVİD’de el birliği ile beraber bir şeyler yaptıysak burada da hep beraber Düzce halkının da desteğiyle güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN