Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede 1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmenin ardından salgın kaynaklı vaka ve vefat sayıları yüksek seviyelerde seyretmeye devam ederken, normal yaşamın devamı için büyük önem arz eden haftalık 100 bin kişiye düşen vaka tablosu paylaşıldı.

14-20 Ağustos haftasına ait haritayı paylaşan Sağlık Balanı Dr. Fahrettin Koca, vaka sayısının en çok arttığı 10 ili de duyurarak, “Bu şehirlerden birindeyseniz, öncesine göre daha az güvendesiniz. Çözüm belli.” ifadelerini kullandı. Öte yandan komşumuz Bolu’nun da yer aldığı artışın en çok olduğu 10 il listesindeki 4 kentin Karadeniz bölgesinde yer alması dikkat çekti. Vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il ise Rize oldu.

DÜZCE’DE KRİTİK SEYİR DEVAM EDİYOR

Düzce’deyse salgının kritik seyri 14-20 Ağustos haftasında da devam etti. Haftalık yüz bin kişiye 141.53 vaka düştüğü açıklanan Düzce, bir önceki haftaya göre 4 puan gerilerken günlük ortalama vaka sayısı 80 oldu. Önceki hafta Düzce’de yeni tip koronavirüs teşhisi konulanların toplam sayısıysa 560 olarak kayıtlara geçti. Salgın nedeniyle ölümlerin arttığı Düzce’de vakaların yüksek seyri gelecek adına tedirgin etti.

VAKANIN ZİRVE YAPTIĞI KENTLERİN ÇOĞU AŞILAMADA GERİDE

Bir hafta sonra yüz yüze eğitim şeklinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi öncesi vakaların yüksek seviyelerde seyretmesi kısıtlama ve tedbirlere zorunlu dönüşün yaşanmaması için maske mesafe ve sosyal mesafe kurallarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Öte yandan vaka sayısının yüksek seyrettiği kentlerin büyük çoğunluğunun aşılamada geride kalmasıysa salgın hastalıkla mücadelede aşıya omuz vermenin bireysel bir karar değil de sosyal sorumluluk bilinciyle alınması gereken bir karar olduğunu doğrular nitelikte oldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN