Dünya Diyabet Günü nedeniyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde konferans yapıldı. Konferansta katılımcılara diyabet hakkında bilgiler verildi.

Konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr İbrahim Özcan, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zengin, Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Elif Önder, Göz Uzmanı Şafak Korkmaz ile hastane personeli ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan Genel Sekreter Özcan diyabet gününün anlam ve önemini vurguladı.

20 yıl sonra yüzde 60 artarak 800 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor
Özcan, ''Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Dünyada 450 milyon diyabetli var ve 20 yıl sonra bu sayının yüzde 60 artarak yaklaşık 800 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.” dedi.

Diyabet, hastalığının ortaya çıkışını anlatan Özcan, diyabetten korunmak için yapılması gerekni şöyle ifade etti: “Diyabet ömür boyu süren bir hastalıktır. Beslenmede kan şekerinin seviyesini hızla yükseltmeyen kompleks karbonhidratlardan olan tahıllar ya da baklagillerden faydanılmalıdır. Meyve tüketirken porsiyon ölçüsüne dikkat edilmesi gerekmektedir.”

Konferans sonunda katılımcılara adım ölçer dağıtımı yapılarak yürüyüşün diyabetteki önemi vurgulandı.