Tüm dünyada hayat dinamiklerini derinden etkileyen ve milyonlarca insana bulaşan ölümcül koronavirüsle mücadelede asıl silah olan aşılamada bu dönemde de hız kazanılması için Düzce’de çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Düzce Belediyesi, Düzce Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü eliyle Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aşı merkezi oluşturularak vatandaşların hizmetine sunuldu. Şehirlerarası yolculuk edenlere molalarda randevu almaksızın aşı olma kolaylığı getirildi.

Terminaldeki aşılama merkezini ziyaret eden Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yeni tip koronavirüsle mücadelede son durum, aşılamada gelinen nokta ve Düzce’deki delta varyantı paniğiyle ilgili Öncü mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu.

“DÜZCE’DE AŞILAMA ORANI YÜZDE 59”

Kısıtlamalarla geçen 15 aylık sürecin ardından aşı seferberliğinin hızla devam ettiğini kaydeden Dr. Yılmaz, “Uzun süredir Düzce halkı olarak ve tüm Türkiye olarak bir mücadele içerisindeyiz. Gelinen noktada aşılama sürecimiz hızlandı. Şu anda Düzce’de yüzde 59 civarında bir aşılama oranımız var. Bizim bunu yüzde 70’e çıkartmamız lazım. Düzceliler olarak nasıl ki COVİD-19 sürecinde el birliğiyle mücadele ettiysek şimdide aşılama sürecinde aynı şekilde hep beraber aşılarımızı olmamız lazım. Salgına karşı bugün itibariyle elde etmiş olduğumuz kazanımları korumak için bu aşıyı yaptırmamız lazım.” dedi.

“MUTASYONLAR VİRÜSÜN DOĞASINDA VAR”

Normalleşme sürecinin sekteye uğramadan hedefine ulaşması için aşı olmanın önemine dikkat çeken Yılmaz, “O ki normalleşme sürecine başladık. Sosyal ticari yaşamımız ve diğer sağlıkla ilgili konular hepsi rahatlamaya doğru ilerlemişken tekrar diğer varyantlar konuşuluyor. Çeşitli mutasyonlara uğraması virüsün doğasında olan bir süreç. Ama bu mutasyona uğraması biz aşılarımızı yaptırdığımızda bizi ilgilendirmemiş olacak. O yüzden vatandaşlarımızı aşılama noktalarına bekliyoruz. Valilik binamızınj önünde aşılama merkezi açtık. Düzce Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ekstra aşılama odaları açtık. Fabrikalara giderek aşılmalarımızı yapıyoruz. Bugün de otogarda bir aşılama noktası açtık. Bunun dışında zaten tüm hastanelerimiz ve aile sağlığı merkezlerimizde aşılama sürecimiz devam ediyor. Aşıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın şu an itibariyle ille de randevuyla da gelmesine gerek yok. Randevuyla gelirse yaptıracağı saat belli olmuş olur. Biz tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

“DÜZCE’DE DELTA VARYANTI KONTROL ALTINDA”

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Yılmaz’dan, 18 vakayla Düzce’nin Türkiye’de en çok vaka görülen ikinci il olduğu Hindistan kaynaklı Delta varyantı ile ilgili yüreklere su serpen açıklama geldi. Düzce’de varyantın kontrol altında olduğunu söyleyen Yılmaz,  “Şu anda Düzce’de delta varyantı kontrol altında. Herhangi bir artışımız olmadı. Bizim için varyantın ne olduğundan daha ziyade en büyük silahımız elimizde. Bol miktarda aşımız var. 18 yaş üstündeki tüm vatandaşlarımızı aşı için bekliyoruz. Bugün itibariyle daha önce aşı olmuş 50 yaş üzeri vatandaşlarımıza da 3. doz açıldı. Aşı delta varyantına karşı da çok yüksek oranda etkili.” sözleriyle varyantlara karşı da aşılamanın önemine değindi.

“GELECEĞE BAKABİLMEK İÇİN VATANDAŞLARIMIZI AŞIYA BEKLİYORUZ”

Aşı karşıtlığı yönünde yapılan propagandalara kendi enfeksiyon sürecinden örnek vererek vatandaşlara ‘Kulak asmayın’ çağrısı yapan Dr. Yılmaz sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Gelinen süreci hep birlikte yaşadık. Yaşanan zorlukları, evde kaç gün kapalı kaldığımız, kaç gün karantinada kaldığımızı, yakınlılarımızın nasıl nefes almakta zorluk çektiğini hep birlikte gördük. Ben kendi adıma COVİD-19 olduğumda nefes darlığı yaşamış biri olarak aşı hakkım çıkar çıkmaz hemen aşımı oldum. Bu süreci yaşamış insanlar daha iyi anlar ve anlatır. Bu süreçleri tekrar yaşamamak için, daha güzel ve ferah günlere iyi bir gözle bakabilmemiz için aşılamaya devam etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızdan itibar etmemelerin istiyorum. Şu ana kadar toplam doz olarak 240 bini geçtik. Hedefimiz yüzde 70 hatta bunun üstü.”

HABER: Mehmet GÜNESEN