Düzce’de her gün binlerce hastanın tedavi olmak amacıyla yolunu tuttuğu Düzce Atatürk Devlet Hastanesi artan yatak sayısı ve yeni eklenen branşlarla büyümesini devam ettiredursun, fiziki yapıdaki sıkıntılar şikayet konusu olmaya devam ediyor.

Dar poliklinik koridorları yıllardır tepkiye neden oluyor

Yapımı yıllar süren ve nihayet 19 Eylül 2016 tarihinde resmen hizmet vermeye başlayan devlet hastanesinin oldukça dar inşa edilen poliklinik koridorlarında oluşan yoğunluğu koronavirüs salgını bile azaltamadı. Her polikliniğin girişinde geniş bekleme salonları ve hasta sırasını gösteren ekranlar olmasına karşılık hastaların doktorların kapısının önünde beklemesi koridorlarda yığılmaya yol açıyor. Sadece Düzce’de değil Türkiye’nin neredeyse tüm hastanelerinde hastaların doktor kapısı yanında beklediği göz önüne alındığında Atatürk Devlet Hastanesi’nin poliklinik koridorlarının uzun ve ince yapılması yıllardır eleştiriliyor. Bu durum hem sağlık çalışanlarını olumsuz etkiliyor hem de pandemi döneminde hastalık bulaşma riskini arttırıyor.

Henüz 5 yıllık bina neden eski hastaneler gibi inşa edildi?

İlk yapıldığında 352 yataklı olan ve bugün gelinen noktada yatak kapasitesi 500’e çıkartılan bir hastanenin henüz 5 yıl önce inşa edildiğine dikkat çeken Düzceliler, neden koridorların eski hastaneler gibi uzun ve dar olduğunu her hastaneye gidişlerinde sorgulamaya devam ediyor.

Yıllar sonra büyük bir devlet hastanesine kavuşan Düzce’ye modern bir hastane binası kazandırılmaması ilerleyen dönemde acilin genişletilmesi ve yoğun bakım ünitesine yatak eklenmesi için yer açılması gibi ek çalışmalar yapılmasına yol açtı.

“Düzceliler her gün bu eziyeti çekiyor”

Hastane binasının işlevsellikten uzak olması sadece hastaların değil sağlık çalışanlarının da hizmetlerini olumsuz etkilemeye devam ederken, bu konuyla ilgili serzenişlere yer geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hastane koridorlarındaki iğne atsan yere düşmez kalabalığa hastane projesindeki yanlışlıkların yol açtığına dikkat çeken bir Düzceli, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği fotoğrafın altına şu tepki dolu sözleri ekledi:

“Bu hastanenin projesini çizen kişinin Düzce’ye ne garezi olabilir, gerçekten akıl alır gibi değil. Düzceliler her gün bu eziyeti çekiyor. Devlet bunca yatırımı yapıyor, paradan kaçmıyor. Ancak bu projeyi çizen ve buna onay veren her kimse, bu milletin iki eli mahşerde yakasında olur. Yazık gerçekten, çok yazık. Bu bina en az yüzyıl hizmet verecek ve yüzyıl boyunca bu insanlar bu eziyeti çekecek.”