Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çocukluk çağındaki kanser vakaları arasında en yaygın olanının lösemi olduğuna dikkat çeken Prof. Çakar çocukluk çağında 2-5 yaşlarında rastlanmasına rağmen yetişkinlerde de görüldüğünü aktardı.  

“Toplumu bilinçlendirmek adına löseminin bir kan kanseri olduğu, iyi tedavi ve moral desteğiyle birlikte lösemili kişilerin sağlıklarına kavuştukları hiçbir zaman unutulmamalıdır” diyen Çakar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Löseminin nedenleri tam olarak aydınlatılmamış olsa da; radyasyon, böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, fast food gıdalar, kolalı, gazlı, boyalı, suni şekerli, GDO’lu kanserojen ve kimyasal katkılı tüm gıdalar ve bazı kalıtsal hastalıklar ile bazı viral hastalıkların lösemiye neden oldukları, gerçekleştirilen çalışmalarla gösterilmiştir. Sağlıklı bir yaşam için ebeveynlerden eğitimcilere, çiftçilerden doktoruna kadar herkesin üzerine düşen görevi laikiyle yerine getirmesi gerekiyor.

Düzce Üniversitesi olarak; bu hastalıkla mücadelede farkındalığı artırmanın önemli olduğunu düşünüyor, herkesi kan ve kök hücre bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyor, tüm lösemili çocuklarımıza ve hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.”

HABER: Mehmet GÜNESEN