Düzce’de hava kalitesi oranını arttırmak ve özellikle de kış aylarına yönelik hava kirliliğini önlemek adına birçok çalışma yürütülürken, iddiaya göre Düzce Merkeze Fatih Mahallesi’nde bir geri dönüşüm deposunda aralıklarla çöp ve plastik yakması mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Konu ile ilgili başta Düzce Belediyesi olmak üzere devletin tüm yetkili kurumları hava kirliliğinin önüne geçebilmek çalışmalarına devam ederken, Düzce Merkeze bağlı Fatih Mahallesi’nden gelen görüntüler, pes dedirtti.

Mahallede bulunan bir geri dönüşüm deposunda aralıklarla çöp ve plastik yakıldığını öne süren mahalle sakinlerinden bir vatandaş, çektiği görüntüleri 0542 767 1881 numaralı Öncü Haber WahatsApp ihbar hattına gönderdi.

İhbar hattına gönderilen görüntülerde, yakılan ateşle birlikte havaya siyah dumanların yükseldiği görülürken mahalle sakinlerinden bir vatandaş, “Yeter artık. Bu kadar da olmaz. Aralıklarla bu ateşi yakıyorlar. Ya çöp yakıyorlar ya da eski kıyafet yakıyorlar. Havaya, çevreye zarar veriyorlar.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, imalatında Karbon siyahı, uçucu organikler, yarı-uçucu organikler, çok halkalı hidrokarbonlar, yağlar, kükürt oksitler, azot oksitler ve nitrosaminler, gibi tehlikeli maddeler kullanılan lastiklerin yakılması sonucunda ortaya çıkan gazlar çevre ve insan sağlığına büyük zararlar veriyor.