Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu’da yıllarca poliklinik hizmeti veren ek hizmet binası işlevini yitirmesinin ardından bir süre atıl vaziyette bekledi. Ardından yıllarca onkoloji mi, fizik tedavi merkezi mi olacak tartışmaları sürdü.

Bölgeye hizmet edecek algısı boşa çıktı
Yapılan tüm girişimler sonrası akıbetinin belli olmasının ardından 2017 yılının Kasım Ayında Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Ancak, “Yalnızca Düzce’ye değil, bölgeye hizmet edecek çok büyük bir merkez olacak” algıları boşa çıktı. Merkez 100 yataklı olarak ve yalnızca bir bölümü kullanılarak hizmet veriyor.

Hastanenin kullanılmayan kısımları ise karanlığa bürünmüş durumda. Yani hastanenin eskiden poliklinik olarak kullanılan kısmı şu an hiçbir amaca hizmet etmeden öyle bomboş ve atıl vaziyette duruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayran kalmıştı
Geçtiğimiz yıllarda Düzce’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında hem bulunduğu bölge bakımından hem de fiziki yapı olarak hayran kaldığı hastanenin bu durumu Düzce’ye hiç yakışmıyor.

Muncurlu için en ideali: Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi!
Farklı birçok alanda değerlendirilebilecek olan bina için şimdi bambaşka bir alan gündemde… Sakarya’da 250 yatak kapasiteli olarak başarılı bir şekilde hizmet veren kadın doğum ve çocuk hastanesinin bir benzerinin Düzce’ye yapılması bekleniyor. Düzce’nin sağlık alanında en öncelikli beklentilerinden biri olan Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi için ise en uygun yerin, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu’daki ek hizmet binası olarak gösteriliyor.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ