Düzce’de koronavirüs salgınıyla mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanları duyarsız kişiler tarafından takdir yerine şiddet görmeye devam ediyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktor daha şiddete maruz kaldı. Olay, dün saat 15:00 sıralarında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göz Polikliniği önünde yaşandı.

Edinilen bilgilere göre; ehliyet evrakları için göz muayenesine girmesi gereken şahıs, randevu almadan  Göz Doktoru Kaan Çakmak’a ‘Beni muayene et’ dedi. Bunun üzerine Dr. Çakmak, randevulu hastalarının olduğunu belirterek, beklemesi ya da randevu alması gerektiğini ifade etti.

Bu açıklamaya rağmen sözlü olarak doktoru taciz etmeye devam eden şahısla münakaşa etmek istemeyen Göz Doktoru Kaan Çakmak, odadan çıkarak koridorda yürümeye başladı. Doktorun arkasından bağırmayı sürdüren şahıs bununla da yetinmeyip kendisini düzgün konuşması yönünde uyaran doktora yumrukla saldırmaya kalktı. Bir anda hastane koridorunu karıştıran olaya ilk olarak hastane polisi müdahale etti. Tarafları ayıran polis saldırganı uzaklaştırdı.

Doktor Çakmak ciddi bir yaralanma yaşamazken, saldırgan şahıstan şikayetçi oldu.

“Sağlıkta şiddet bitmiyor” dedirten olayla ilgili soruşturma başlatıldı.