Yıllardır geleceği tartışılan Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesi, uzun süredir Aziziye Mahallesi’nde atıl durumda bulunan eski SSK binası ve yeni hizmet binasına geçen Düzce Atatürk Hastanesi Acil Servisi…

Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Özcan durumu merak edilen hastane binalarının geleceğine dair önemli açıklamalar yaptı.

Fidanlık arazisini eski SSK binasıyla takas etmek istiyoruz
Özcan, Aziziye Mahallesi’nde atıl durumda bulunan eski SSK binasını yeni hastanenin otopark sorununu çözmek için fidanlık arazisiyle takas etmeyi istediklerini söyledi. Uzun zamandır atıl durumda olan SSK binasını fidanlık arazisiyle takas ederek devletin bir kasasından bir kasasına geçerek iki sorunu tek hamlede çözmeyi hedeflediklerini aktardı.

Muncurlu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüşecek
Birkaç yıl önce Onkoloji Merkezi kurulması gündeme gelen Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi olarak dönüştürmek için girişimlerinin sürdüğünü ifade eden Özcan, konuyla ilgili dosyanın hazırlandığını belirtti. Özcan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün çabasıyla konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ileteceklerini kaydetti. Özcan, hastanenin merkeze haline getirilmesiyle beraber bölgeye ve Türkiye’ye hizmet edecek duruma gelebileceğini dile getirdi.

Acil Servis ne olacak?
Özcan, Aziziye Mahallesi’ndeki Acil Servis bölümünün yeni hastane binasına taşınmasıyla birlikte boşa çıkan prefabrik binanın geleceğine ilişkin bilgiler verdi. Halk Sağlığı, Sağlık Müdürlüğü Muncurlu’da bulunan Kamu Hastaneleri Genel Birliğinin hizmet binası ve sağlık çalışanlarının çocukları için kreş olarak kullanacağını ifade etti.