Özellikle yaz aylarında vatandaşların kabusu haline gelen sivrisineklerle mücadele çalışmaları Merkez ve İlçe Belediyeleri tarafından yürütülürken, köylerde ise bu çalışmalar yapılamıyordu. Vatandaşların şikayeti üzerine Öncü Haber’in konuyu gündeme taşımasının ardından, İl Özel İdaresi envanterinde bulunan bir ilaçlama pompası tamir edilerek, bir pikapın arkasına yerleştirildi.

Düzce Merkez ve ilçelerdeki köylerde sivrisineklerle mücadele çalışmalarına dünden itibaren başlandığı belirtildi. İl Özel İdaresi’nin sivrisineklerle mücadele çalışmalarına Çilimli ve Gölyaka Belediyelerinin de destek verdiği öğrenilirken, çalışmaların yaz ayı boyunca her akşam farklı köylerde yapılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, “Öncü Haber’de İl Özel İdaresinin yaz aylarında sivri sineklerle mücadele yapılmadığı yönündeki haberin ardından, arkadaşlarımıza gerekli talimatlar vererek, köylerimizde gerekli çalışmalara başladık. Sizin de bildiğiniz gibi, halkımıza hizmet bizim her zaman için önceliğimizdir. Elbette bazı sıkıntılar yaşanabiliyor, ama biz bu sıkıntıları gidermek adına gereken ne ise o çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI