Düzce Merkez’e bağlı Ballıca Köyü’nde yaşayan vatandaşlar senelerdir çamurlu aktığını iddia ettikleri içme suyundan şikâyetçi. Çeşmelerinden akan kirli suyla ilgili köy muhtarı ve Düzce Valiliği’ne defalarca çözüm için başvurmasına rağmen hiçbir sonuç alamadığını belirten köy sakini Ramazan Üstünce, 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na ulaşarak “Sesimizi duyurun” çağrısında bulundu.

“Yıl olmuş 2021…”

Üstünce, köylerinde kullandıkları içme suyunun kuyudan geldiğini ve yaklaşık 3-4 yıldır çamurlu aktığını iddia ederek, “Konu ile ilgili 2020 yılında defalarca düzce Valiliğine şikâyette bulundu, muhtara şikâyette bulundum ama kimse gelip bir çalışma yapmadı. Biz kendimizce önlem alıp filtre taktırdık ancak evimizin boruları anında dolup tıkanıyor. Yazık günah. Ben hazır su alıyorum içiyorum, alamayan insanlar ne yapsın. Yıl olmuş 2021 biz halen daha kuyu suyu kullanıyoruz.” dedi.

“Size sesimizi duyurun diye ulaştım”

İçmek dışında diğer alanlarda suyu mecburen kullandıklarını belirten Üstünce, “İçme suyunu sürekli hazır alıyorum. Bu suyu da mecburen tuvalette ve mutfakta kullanıyorum. Bu da sağlıksız ama ne yapalım. Kimse bir şey demiyor sesimizi duyuramadık. Son çare artık siz kaldınız. Size sesimizi duyurun diye ulaştım “şeklinde konuştu.

“Varsa bir şikâyet çözelim”

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirinin sorularını yanıtlayan Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, kendilerine herhangi bir şikâyet ulaşmadığını belirterek, “Konu ile ilgili Çevre Müdürüm ve köy muhtarımla görüştüm. Tarafımıza böyle bir şikâyet gelmemiş. Orası artezyen suyu yani kuyu suyu kullanıyor onu biliyorum. Bize gelmedi böyle bir şikâyet. Valiliğe yaptıysalar bize gelmesi biraz uzun sürebiliyor. Vatandaşın şikâyet dilekçesi varsa ulaştırsın bize hemen çözmeye çalışalım.   Konu ile ilgili muhtarla görüştüğümde bana köyde su hattında 3-4 gündür patlak varmış tamirat çalışmalarında bulanık olmuş olabilir dedi. Onun haricinde artezyen suyu bulanık olmaz. Âmâ dediğim gibi şikâyet bize ulaşmadı varsa bir şikâyet çözelim” şeklinde konuştu.

HABER: Mustafa KİLELİ