Verem hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla Türkiye’de her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan ‘Verem Eğitim ve Propaganda Haftası’nın bu yıl 70.’si geride kaldı.
 
Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri tarafından hafta dolayısıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası süresince il merkezindeki hastanelerde ve üniversitelerde Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. A.Filiz Tekin tarafından sağlık personeline yönelik verem konulu hizmet içi eğitimler verildi. Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından stantlar kurularak afişler asılarak broşürler dağıtıldı.
Verem hastalığını tespit çalışmaları kapsamında Düzce’de her yıl Sakarya ili tarafından gezici dijital röntgen cihazı ile riskli gruplar verem hastalığı yönünden tarandı. Düzce’de Verem Savaş Koordinatörlüğü'nün etkili çalışmaları ile tüberküloz gibi bulaşıcı ve tedavi edilmediğinde ölümcül olabilen bir hastalığı en aza indirmek amacıyla hafta içinde okullara ve halka yönelik verem hastalığı ile ilgili eğitimler verildi.
 
Müdürlükten yapılan açıklamada, tedavi olmayan her hastanın yılda 10–15 kişiye hastalığı bulaştırdığı hastalık için Düzce’de verem tedavisinde  kullanılan ilaçlar ücretsiz olarak Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Dispanseri tarafından verildiği belirtilirken, tedavisi en az 6 ay süren hastalıkla mücadelede 2014 yılının nisan ayından itibaren Verem Savaş Dispanseri’nin Halk Sağlığı Müdürlüğünün ek binasında yeni dijital röntgen cihazı ile hizmet verdiği bildirildi.