Bölgede eskiden yaylacılık faaliyetleri meşhurken hayvancılık sektörünün düşüşe geçmesiyle artık sadece turizm faaliyetleri yapılıyor. Doğa yürüyüşleri için son derece elverişli olan bölgede bulunan Ayder Vadisi doğaseverler için adeta doğallığın sembolü haline gelmiş durumda.

Kaçkar Dağı’nın 3970 metrelik zirvesinde bulunan Kavron Samistral Geçidi de muhteşem manzarası ve tertemiz havasıyla misafirlerini eşsiz bir manzaraya çağırıyor. Sadece Ayder değil, bölgede bulunan birçok yayla Karadeniz’in yeşilini ziyaretçilerine sonuna kadar tattırıyor. Kaçkar Dağları’nda bulunan krater gölleri ise mavinin bin bir tonunu barındırıyor.

Ayder’de bulunan Haşimoğlu Otel’in sahibi olan Erdoğan Haşimoğlu, Ayder’in çekiciliğini doğal vadisinin hiçbir şekilde bozulmamış ve kirlenmemiş olmamasına bağlıyor. Haşimoğlu, bugüne kadar ağırladıkları tüm müşterilerinin Ayder’den yaşadıkları olağanüstü doğa deneyimi sayesinde mutlu şekilde ayrıldığını belirtiyor. Tüm vatandaşları Karadeniz turuna davet eden Haşimoğlu, misafirlerine muhteşem doğanın yanında kendi evlerindeki rahatlıkla konaklayabilecekleri bir tesis vadediyor.

Haber: Mehmet Günesen