30 Haziran Çarşamba günü doğum yapan Kübra K. doğum öncesi ve sonrasında yaşadığı olayları, Öncü Haber Muhabirine anlattı.

Kübra K. 30 Haziran Çarşamba günü doğum yapmak için Özel Çağsu Hastanesi’ne gittiğini, doğum esnasında Şerif Aras ismini verdikleri bebeklerinin köprücük kemiğinin kırıldığını öne sürdü. Doğum öncesi ve sonrası doğumu yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Esma Yıldırım tarafından sözlü ve psikolojik şiddete maruz kaldığını ileri süren Kübra K, şu iddialarda bulundu:

“Ben Düzce Özel Çağsu Hastanesinde doğum süreci ve doğum sonrasında yaşadığımız sorunları dile getirmek istiyorum. 30.06.2021 tarihinde Özel Düzce Çağsu Hastanesine rutin gebelik takibim için başvurdum ve doktorum Dr. Esma Yıldırım, doğumun başladığını yatış yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine yatış işlemlerimiz yapıldı. Doktoruma defalarca suni sancı istemediğimi söylememe rağmen, suni sancı uygulaması yapıldı bunu doktorumdan değil aynı hastanede görev yapan bir ebeden öğrendim. Doğum esnasında doktorumdan hem sözlü hem de fiziki şiddete maruz kaldım. Gebelik süresi boyunca takibimi yapan doktorumun bu şekilde davranması beni hem fiziki hem de psikolojik olarak çok derinden etkiledi. Ayrıca bebeğimin kilosunu da yanlış hesapladığını doğum esnasında bebeğimin köprücük kemiğinin kırıldığını öğrendik. Köprücük kemiği kırığı olduğuna dair hiçbir bilgi verilmedi. Aynı hastanenin çocuk doktoruna rutin kontroller için gitmemize rağmen çocuk doktoru bunu fark etmedi. Ayrıca bebeğimde K vitamini eksikliğinden dolayı göbek kanaması varmış. Göbek kanamasının K vitamini eksikliğinden dolayı olduğunu farklı bir hastaneye başvurduğumuzda öğrendik. Çocuk doktoruna göbeği kanıyor dediğim zaman doğumhaneye çıkarın temizlesinler dedi sadece o işlem için bizden 75 TL talep edildi. Söz konusu talep edilen paralar değil. Söz konusu hastanenin hastane olmaktan çıkıp ticarethane haline gelmiş olması. Yaşadığımız bu kadar sağlık sorunu karşısında hiçbir tedavi uygulanmayıp sadece para talep edildi. K vitamini eksikliğinden dolayı bebeğimizi kaybedebilirdik.  Köprücük kemiği kırığı sonucunda bebeğimin kolunda his kaybı vb. sorunlar olabilir hala takip altında. Kısacası her yönden yetersiz ve insanların canına kasteden insanları sadece para kaynağı olarak gören Düzce Özel Çağsu Hastanesinde yaşadıklarımı basın yolu ile duyurmak istedim ayrıca bu konularla ilgili gerekli mercilere şikâyette bulundum. Benim gibi sorun yaşayan yüzlerce vatandaşımız olduğuna da eminim. Onların da sesi olmak adına siz değerli basın mensupları aracılığı ile bu konuları dile getirip bir çözüm yolu bulmak istiyorum. Belki benim bebeğime ve bana bir şey olmadı fakat bu düzende devam edilirse birçok insanın sağlığından olmasına sebep olacağından eminim.”

“Bizim başımıza gelen, başkalarının başına gelmesin”

Doğum esnasında yanlış uygulamalar nedeniyle bebeğini kaybetme riski olduğunu dile getiren Kübra K. konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyette bulunduğunu söyledi. “Ben bebeğimi kaybede bilirdim. Bizim başımıza gelenler, başkalarının başına gelmesin” diyen Kübra K. Özel Çağsu Hastanesi ile ilgili Düzce İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bir an önce harekete geçmesini istedi.

“Bebekte sağlıksal bir problem gözükmemiştir…”

Öte yandan konu ile ilgili Özel Çağsu Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise iddialar kabul edilmeyerek, “Tarafımıza ulaşan metinde belirtildiği üzere hasta normal doğumunu hastanemizde gerçekleştirmiş ve sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirmiştir. Hem anne hem de bebek şifa ile de taburcu olmuştur. Hasta gebeliğinin başından beri tercih ettiği normal doğum işlemi esnasında operasyonun sezaryene dönmesini istemiş fakat tıbbi gerekliliği olmaması ve yine doğuma dakikalar kalması sebebiyle sezaryen işlemine çevrilememiştir. Normal doğum ağrıları sebebiyle ajite olan hastanın yanına destek olması amacıyla doğumda hazır bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanın onayıyla eşi de alınmış ve eşinin refakatinde bebek dünyaya getirilmiştir. Hazır bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktorunun yaptığı yeni doğan muayenesinde ise bebekte sağlıksal bir problem gözükmemiştir. Ayrıca sonrasında kontrol muayenesine getirilen bebeğin nörolojik muayenesinde doğal sınırlardadır. Her geçen gün kadrosunu ve hizmet kalitesini güçlendiren kurumumuz bu şekilde atfedilen mesnetsiz suçlamaları ise esefle karşılamaktadır. Herhangi bir dayanağı olmadan yapılan asılsız suçlamaların hukuki takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

HABER: Savaş ARI