Düzce’de sağlık hizmetleri ile ilgili şikayet zincirine her geçen gün yeni bir halka ekleniyor. Bu kez tepkilerin odağına Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yerleşti. Hastanenin mart ayından bu yana sadece muayene hizmeti verip geri kalan tüm işlemleri askıya alması vatandaşları adeta çileden çıkarttı. Aylardır diş rahatsızlığı yaşayan ancak tedavi olmak umuduyla gittiği hastaneden geri dönmek zorunda kalan bir hasta, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği mesajda, şu ifadeleri kullandı:

Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 7 aydır bu halde!

“Lütfen Düzce’nin bu sorununu gündeme getirin, Düzceliler’in sabrı taşmak üzere. Covid-19 enfeksiyonunun ülkemizdeki seyrine bağlı olarak Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kararı ile diş hekimliğinde 1 Haziran itibarıyla normalleşme süreci başladı ve kademeli olarak diş hastaneleri açıldı. Pandemi öncesi hasta muayene sayısının yaklaşık yüzde 30 azaltılarak ve hastalar arasında dezenfekte için belirli süre bırakılarak muayeneye devam edileceği açıklandı. Bolu, Sakarya ve İzmit Körfez ve Derince’de bulunan ağız ve diş sağlığı hastaneleri açılırken, Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 7 aydır kapalı. Yedi ay önce diş tedavisi başlanılan hastalar bu süreç içinde başka illerdeki hastanelere gitseler de dosyaları Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde açık olduğu için tedaviden faydalanamıyor.”

Sağlık Müdürü’nden bilgilendirme

Konu hakkında görüştüğümüz Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde muayene yapıldığını ancak diş çekimi ve operasyonların ertelendiğini doğruladı.

Yılmaz, “Hastane açık, bazı uzun sürecek işlemler ile alâkalı olarak öteleme mevcut.” bilgilendirmesi yaptı.

Gözler Başhekim Akça’da

Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Savaş Akça’nın hastanede şuan verilen hizmet ve aylardır ötelenen hizmetler konusunda halkı detaylı bilgilendirmek amacıyla açıklama yapması bekleniyor. Düzce’de sadece ağız ve diş sağlığı için kurulan bir hastanenin muayene dışında hiçbir işlem yapmaması ve hastaların Bolu’daki üniversite hastanesi başta olmak üzere çevre illere yönlendirilmesi ‘O zaman bu hastane ne için yapıldı?’ sorusunu sorgulamaya açtı.