Çocuk Acil Servisi’nin kapatılması ve Koronavirüs salgını ile mücadelede en güçlü silah olarak kullanılan aşı çalışmalarının yapıldığı Kovid-19 Aşı Biriminin Kurban Bayramı boyunca kapısına kilit vurulmasıyla tepkilerin odağına oturan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili şikâyetler gelmeye devam ediyor.

Şikâyetlerin odağında ise bu kez Üniversite Hastanesi Acil Servisi vardı. İddiaya göre, dün akşam saatlerinde meme kanseri Büşra K. isimli bir hasta, üşüme, titreme ve bulantı gibi şikâyetleri ile hastanenin Acil Servisine başvurdu. Acil Servisteki ön muayenesinin ardından, yine Acil Servis Triaj bölümüne sevk edilen Büşra K., uzun süre burada battaniyeye sarılı bir şekilde beklemek zorunda kaldı. Kimsenin kendisi ile ilgilenmemesi üzerine meme kanseri Büşra K., arkadaşı ile birlikte muayene olamadan hastaneden ayrılmak zorunda kaldı.

Büşra K’nın yanında refakatçı olarak gelen arkadaşı, konu ile ilgili 0 542 767 18 81 Numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yaptığı şikâyette, durumu defalarca acil serviste bulunan görevli sağlık personeline bildirmelerine rağmen, kimsenin hasta ile ilgilenmediğini savundu.

Görevli hemşirenin, hastalarla ilgilenmek yerine bilgisayarından açtığı filmi izlediğini savunan kanser hastasının arkadaşı, “Arkadaşımı 40 dakikadır geçmeyen, tüm vücut titreme, üşüme ve bulantı şikâyetiyle Araştırma Hastanesi Acil servisine getirdik. 1 saattir burada beklememize rağmen soran, bakan, ilgilenen, neyin var, öldün mü kaldın mı diyen kimse olmadı. Ateş ölçtürmek için triyaja gönderildiğimizde kimseyi bulamadık. Bilgisayar ekranında film açıktı. Sorduğumuzda gülerek şimdi gelir cevabını aldık, ama zaten 1 saattir orda kimse yoktu. Muayene, tahlil, sebep olabilecek hiçbir şeyi öğrenemedik. Teoride acil servis, pratikte değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

HABER: Savaş ARI