Koronavirüs ile mücadelede kapsamında Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından huzurevi sakinlerine hatırlatma dozu aşısı yapıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Covid-19 ile mücadelede en önemli silahın aşı olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de hatırlatma dozu aşılama çalışmalarına hız verildiğini vurguladı.

Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı mobil sağlık ekiplerince Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Neriman Çilingir ve Muharrem Sancaklı huzurevleri ile yaşlı bakım merkezinde kalan yaşlı vatandaşlara Covid-19 hatırlatma dozu aşısı uygulamasının huzurevlerine gidilerek yapıldığını kaydeden Yılmaz, büyükleri bu hastalıktan korumak için aşılama çalışmalarının önemli olduğunun altını çizdi.

Aşı seferberliğine huzurevlerinde ve yaşlı bakım merkezilerinde kalan yaşlıların yoğun ilgi gösterdiği belirten Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Muharrem Sancaklı Huzurevi’nde 60 kadar yaşlımız var hatırlatma doz aşılarını yapıyoruz. Düzce'deki tüm huzurevlerindeki aşılama çalışmalarımızı bugün bitirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bayram tatili ile birlikte Düzce’de aşılama çalışmalarına başladıklarını anımsatan Yılmaz, son olarak şunları kaydetti: “İlk önce hastanelerimizde aşılama çalışmalarımıza başlamıştık. Daha sonra sağlıklı hayat merkezlerimizde aşılamalara başlamıştık. Son olarak aile sağlığı merkezlerimizde de aşılama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vakalarda belli bir oranda artış var. Buradaki en önemli silahımız hatırlatma dozu aşıları. Ayrıca kalabalık ortamlarda bulunacağımız zamanlarda maske ve birbirimize olan mesafeyi ayarlamamız gerekiyor.”