1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sonrası aşısızların ve maske başta olmak üzere kurallara uymayanların sayısının fazla olduğu Düzce’de okulların açılmasıyla hızlanan sosyal hareketliliğin ve denetimsizliğin bilançosu ağırlaşıyor. Son 3 günde yoğun bakımda tedavi gören 3 kişi daha salgın kaynaklı olarak hayatını kaybetti. Son ölümlerle salgının başından bu yana Düzce’de yaşamını yitirenlerin sayısı 220’ye ulaştı.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Düzce salgında adeta 4. dalgayı yaşarken 29 Eylül günü il genelinde salgın şüphesiyle hastanelere başvuran 213 vatandaşa daha COVİD-19 teşhisi konuldu. Bu verilerle Düzce’de Mart 2020’den bu yana salgına yakalananların sayısı 49 bin sınırına yaklaştı. İl genelinde 2 bin 923 kişinin evlerinde ve hastanelerde tedavilerine devam edilirken karantina süreçleri devam ettiği öğrenildi.

29 YOĞUN BAKIM, 15’İ ENTÜBE

Pandemi Servisi’ne yatışların arttığı kentte hastalığı ağır geçiren 29 vatandaşın yoğun bakımdaki tedavisine devam ediliyor. Bunlardan tedaviye cevap vermeyen 15’i ise entübe durumda tutuluyor. Hal böyleyken Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Acili önünde test yaptırmak için bekleyenlerin neden olduğu kuyruk günden güne uzuyor.

ZORUNLU TESTLER TOPLUM SAĞLIĞI’NDA

Bu görüntüler salgının artık 19. ayına girilmesine karşın gelecek adına kaygılandırıyor.  Aşıya yanaşmayan vatandaşlardan toplum sağlığını korumak amacıyla istenen zorunlu PCR testleri ise bulaş riskine karşı Toplum Sağlığı Merkezi’nde yapılıyor. 

BİR HAFTADA KIRMIZI TONLAR ARTTI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar Uygulaması’ndaki risk haritası da geçen haftadan bu yana Düzce’de salgının ne kadar yayıldığını gözler önüne serdi. 23 Eylül ile 30 Eylül arasında Düzce’de yüksek riskli alanlar artarken yoğun olan kırmızılık neredeyse tüm şehir merkezine yayıldı. İlçelerdeki vaka yoğunluğu da dikkat çekici boyutlara ulaştı.

UZMANLAR UYARDI

Uzmanlar ve yetkililer Düzceliler’i mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları ve maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere bulaş riskine karşı alınan tüm tedbirlere uymaları konusunda uyardı. İki doz aşılamada yüzde 65 ile turuncu kategoride yer alan Düzce’de bu oranın da hızla arttırılması gerekiyor. Salgında tablo ağırlaşırken Düzce’de yayılıma dur demek için ek tedbirler de gündemde.