Düzce’de sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların hız kazandığı 2021 yılında acil müdahale ekiplerinin de verimini arttırmak amacıyla ekipman ve personel desteği sağlandı. Hayat kurtarmak için zamanla yarışan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu personeli, 2021 yılında da üstün bir performans sergiledi.

2021 yılında 41 bin 662 vakaya ulaştı

Müdürlükten yapılan bilgilendirmeye göre; doktor, paramedik, acil tıp teknisyeni, hemşire, sağlık memuru ve şoförden oluşan 222 kişilik 112 acil sağlık hizmetleri kadrosu, 2021 yılında 41 bin 662 vakaya ulaştı.

Düzce’nin her bölgesine hizmet veriliyor

Düzce İl Ambulans Servisi; komuta kontrol merkezi ve 19 stratejik noktaya konuşlanan acil sağlık hizmetleri istasyonuyla Düzce’nin her bölgesine hizmet verildiği bildirilen açıklamada, vakaların durumu, iklim koşulları, coğrafi koşulları ve trafik etmenlerini değerlendirerek hareket edildiği kaydedildi.

Vakaların yaklaşık yüzde 89’una ilk 10 dakikada ulaşıldı

37 tam donanımlı kara ambulansı, 2 kar paletli, 1 çoklu hasta taşımada kullanılan 4 sedyeli ambulans, 1 yoğun bakım ve obez ambulansı olmak üzere toplam 41 adet acil yardım ambulansıyla 2 adet ulusal medikal kurtarma aracı ile kentsel ve kırsalda yüzde 100 erişimle hizmet verildiği vurgulanırken, 2021 yılında vakaların yüzde 88,63’üne ilk 10 dakika içerisinde ulaşıldığının altı çizildi.

En zorlu şartlarda bile sınırsız hizmet 

2009’dan bu yana hava ambulansı ile 89 hastanın il dışına nakli sağlandığı aktarılan açıklamada, “İlimizde ulaşamadığımız tek bir noktanın dahi olmadığı en zorlu şartlarda görev alan ekiplerimizle sınırsız hizmet vermekteyiz. Meydana gelen deprem sel felaketlerinde görev alan UMKE ekiplerimiz sadece ilimizde yaşanan afetlerde değil tüm Türkiye’de yaşanan felaketlerde en önde rol almış yaralara merhem olmaya çalışmaktadır.” ifadelerine yer verildi.