Düzce Üniversitesi Hastanesi hemşirelerinden şehir merkezinde hayat kurtaran müdahale… Düzce’deki bir alışveriş merkezinde bulundukları sırada, fenalaşan Murat Bahçalı’yı farkeden ve hemen yardımına koşan yoğun bakım hemşireleri Solmaz Helimergin ve Selver Pamuk, kalp krizi geçirdiği anlaşılan Bahçalı’ya gerekli ilk hayati müdahalede bulunarak hayata tutunmasını sağladı.

Yaşama dönen hastanın yakınları Siraç Bahçalı, Mehmet Bahçalı ve Mehmet Turay, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ile bu sosyal duyarlılığa imza atan hemşireleri, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nde ziyaret ederek, bu örnek davranıştan duydukları memnuniyeti ve teşekkürlerini iletti.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, sağlık çalışanlarının gece-gündüz demeden fedakarca çalıştıklarını ifade ederek, “Mesaileri dışında dahi bu sosyal duyarlılık ve anlayışla bir hastamızı yaşama döndüren hemşirelerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.