Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, 6 günlük Kurban Bayramı tatili sebebiyle karayollarındaki trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücüleri uyardı.

Bayram tatillerinde kaza ve ölümlerde 3 kat artış görüldüğünü bildiren Yılmaz, sürücülerin kurallara uyma, dikkatli ve hoşgörülü olma konusunda duyarlı olmaları gerektiğin söyledi.

Yolculuğa çıkacak olan sürücülerin araç bakımını kesinlikle ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Yavuz Yılmaz, “Bayram coşkusuyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, derin derin hava solunmalı. Aşırı hız, yakın takip, diğer araçları sıkıştırma, engelleme, hatalı sollama, öne geçme gibi davranışlardan kaçınılmalı” dedi.

Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı gün ve saatte yola çıkmaları nedeniyle belli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağından, seyahatleri gün içerisinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınarak yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Emniyet kemerinizi mutlaka takın. Hava, yol durumu ile aracınızı ve psikolojinizi dikkate alarak seyahat edin” diyerek tüm halkımızın Kurban Bayramını kutladı.

Haber; C. ÜSTÜNER