Yeni tip koronavirüs salgınının bu yaz hayatın bir parçası olmaktan çıkması için 13 Ocak’ta başlayan aşı seferberliği son günlerde kazandığı ivmeyle artarak sürüyor.

Günlük 1 buçuk milyon aşılama kapasitesine ulaşılan Türkiye’de SGK kaydı olan tüm işçi ve memurlar ile bu kategoriye dâhil olmayan 35 yaş üstü vatandaşların aşıları yapılırken takvim hızla güncellenmeye devam ediliyor.

COVİD-19 riskine karşı vatandaşlar birer birer aşılanırken Haziran ayı sonuna kadar 20 yaş üstü vatandaşların aşılanması hedefi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’ndan yeni bir adım geldi. Aşı takvimi bir kez daha güncellenerek 30 yaş üzeri vatandaşların yarından itibaren aşı randevusu alabileceği açıklandı. 

AŞI ERTELEYENLER DE…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müjdeli haberi, “Aşı randevularında yaş sınırı 30’a indi. 30 yaş üstü her yaştan gençler yarından itibaren randevu alabilirler.” sözleriyle duyurdu. Bakan Koca, daha önce sırası gelmesine rağmen aşılarını olmayan vatandaşların da aşı olabileceğini ise, “Aşıyı erteleyen büyükler de gençlerin arasına karışabilirler.” ifadeleriyle aktardı.