Sağlık çalışanlarına şiddete verilen cezaları da arttıran yasa teklifi geçtiğimiz yıl kasım ayında TBMM Komisyonu’nda kabul edilirken, şiddet olayları yine durmuyor!

Türk Sağlık-Sen Düzce Şubesi, il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, sendikanın Şube Başkanı Ekram Çavuş kameraların karşısına geçti.

Düzce’de sağlıkta yaşanan iki ayrı fiziksel ve psikolojik şiddet olayını anlatan Çavuş, sağlıkta yaşanan sorunların giderek tırmandığına işaret ederek, kalıcı ve caydırıcı çözüm istedi.


“Şiddete uğramadığı bir tek gün bile yok”

Ülkemiz genelinde sağlık çalışanlarının şiddet gördüğünü dile getiren Çavuş, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir tek gün bile yok. Her gün, memleketin farklı yerlerinden, sağlık çalışanlarının darp edildiği, hatta öldürüldüğü haberlerini alıyoruz. Hastanelerde yaşanan saldırıları, dehşete düşerek izliyoruz. Devletin verdiği görevle, millete hizmet eden, şifa dağıtan sağlık çalışanlarımız, ambulanslarda, aile hekimliklerinde, acillerde ve polikliniklerde şiddete uğruyorlar, tehdit edilip, darp ediliyorlar ve hatta öldürülüyorlar.”


“Acile gelip arkadaşımıza saldırmış”

Sağlık çalışanlarının farklı şekillerde şiddet gördüklerini ve artık hizmet üretemeyecek hale geldiklerini ifade eden Ekrem Çavuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kabul edilemez saldırılardan biri de Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanmıştır. Acil Servis’te bir sağlık memuru arkadaşımız, hasta yakını tarafından psikolojik şiddete uğramış, tehdit edilmiş ve küfürlere maruz kalmıştır. Çocuğunu haftalık, rutin bir şeker ölçümüne getiren şahıs, acile gelip arkadaşımıza saldırmış. Bu saldırıyı yapan şahıs hakkında ne yapılacağını merakla bekliyoruz.”


“6 gün iş göremez raporu alınmıştır”

Yaşanan başka bir olay hakkında da konuşan Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Çavuş, yaşanan olayı şu şekilde anlattı:

“Hastanemiz kardiyoloji polikliniğinde, yaşlı hastaya öncelik verilmesi sebebiyle, sırada bekleyen genç bir hasta şahıs, ‘siz benim kim olduğumu biliyor musunuz’ diyerek, hakaretler savurarak, hekim arkadaşımıza saldırmış ve darp sonucunda hekim arkadaşımız 6 gün iş göremez raporu almıştır.”


“Caydırıcı cezalar gelmedikçe, saldırılar durmayacaktır”

Sağlık personellerinin, şiddet görmesinin önlememesi üzerinde duran ve çözüm yolu hakkında görüş beyan eden Çavuş şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddetin tırmanarak devam etmesindeki en büyük neden, etkin ve caydırıcı tedbirlerin, maalesef ki bir türlü alınamamasıdır. Tutuklu yargılama kâğıt üzerinde kaldıkça, şiddet uygulayan elini kolunu sallaya sallaya gezdikçe, çözüm olmaz. Caydırıcı cezalar gelmedikçe, bu türlü saldırılar maalesef ki durmayacaktır.”


 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ