Bıçakların kör veya kalitesiz olması nedeniyle kurban derilerinin ziyan olduğu bildirildi ve bu konuda kurban kesecek vatandaşlar uyarıldı.

Kör veya kalitesiz bıçağın hem hayvana eziyet hem de cebimize israf olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kendisi kesim yapmayacak olanlar da kurbanını sahte kasaplara değil kasap esnafımıza yani emin ellere teslim etmeli.” dedi.

“YILDA ORTALAMA 1 MİLYON BÜYÜKBAŞ 3 MİLYON KÜÇÜKBAŞ KESİLİYOR”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde her yıl 1 milyon civarında büyükbaş, 3 milyon civarında küçükbaş hayvan kurban olarak kesiliyor. Bu hayvanların ise milyonlarca lira değerindeki derileri maalesef heba oluyor. Deri sanayimizin en az yüzde 20’si bu kurban derilerinden oluşuyor. Dolayısıyla bunların heba edilmemesi, ekonomiye kazandırılması çok önemli. Aynı zamanda dini açıdan da heba olmaması, israf edilmemesi açısından deri konusu mühim. Bu derilerin verimli kullanılmasında en önemli nokta bilen birinin kesmesi ve bıçak seçimi. Kurbanını kendisi kesecek olan vatandaşlarımız Uzak Doğu ülkelerinden gelen kalitesiz ve ucuz ya da kör bıçakları asla tercih etmemeli. Kesim işini kendisi yapmayacak olanlar da sahte kesim yapanlara değil doğrudan kasap esnafımıza gitmeli.” diye konuştu.