Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde neler oluyor? Çocuk Acil Servisinin kapatılması, Kurban Bayramı nedeniyle Covid-19  Aşı Biriminin kapısına kilit vurulması ve böbrek taşı ameliyatının ardından bir hastanın hayatını kaybetmesi nedeniyle, son günlerde tepkilerin odağına oturan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bu kez, Ayşenur isimli bir hemşirenin bir hastaya hastaların içinde hakaret ettiği öne sürüldü.

Merkeze bağlı Orhangazi Mahallesinde ikamet eden Rukiye Ç. mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleri ile babasını dün akşam saatlerinde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine götürdü.

Rukiye Ç’nin iddiasına göre, babasına serum takan Acil Serviste görevli hemşire, yaşlı adama yönelik diğer hastaların içinde, “Bu ne pislik, git duş al” diyerek hakaret etti. Babasına yapılan hakarete kayıtsız kalmayan Rukiye Ç, konu ile ilgili şikayetini Cumhurbaşkanlığı İletimiş Merkezi’ne (CİMER) yaptı.

Rukiye Ç. CİMER’e yaptığı şikayette şu ifadelere yer verdi:

“Dün akşam Düzce Üniversitesi Araştırma hastanesine 20:30 sıralarında Ayşenur isimli bir hemşirenin babama yaptığı hakaretten dolayı yaptığım şikayettir. Serum takacağı için kolunu alkollü bezle silip, ‘Bu ne pislik, duş al’ diye ithamda bulunmaz ki herkesin içinde. Burası Acil, babam bayılıp gitti oraya, duş alıp parfüm sıkıp da mı gidecekti?”

HABER: Savaş ARI