COVİD-19 salgınıyla mücadelede 1 Haziran itibariyle başlayan kontrollü normalleşmenin ikinci aşamasında bir haftalık süre geride kaldı. Salgının kontrolden çıktığı Nisan ayında günlük 340’ye kadar çıkan vaka sayısı aylar sonra 30’un altını gördü.

8 Haziran günü il genelinde yeni tip koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvuran ve PCR testi alınan 29 kişinin testi pozitif çıktı. Düzce’de kısmi ve tam kapanma tedbirleriyle başlayan düşüş yüzde 91 oldu.

Son tespit edilenlerle beraber kentte salgının başından bu yana enfekte olanların sayısı 40 bin 219’a ulaştı. Bunlardan 39 bin 741’i tedavilerinin ardından iyileşerek yeniden sağlığına kavuştu.

Vaka sayısındaki düşüşe rağmen genç yaşlı demeden ölümcül etkisini sürdüren salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da dün itibariyle 180 olarak sabit kaldı. Kentte son 3 günde COVİD-19 kaynaklı vefat yaşanmadı.

İl genelinde an karantina ve tedavi süreçleri devam eden aktif vaka sayısı da 298’e geriledi. Hastalığı ağır geçiren 18 kişinin tedavilerine pandemi yoğun bakım servislerinde devam edilirken tedaviye cevap vermeyen 9 hasta da entübe edildi.

REHAVET UYARISI!

Salgınla mücadeledeki olumlu tablonun korunarak daha iyi noktalara taşınması gerektiğinin altını çizen uzmanlardan çok kritik rehavet uyarısı geldi. Daha gidilecek çok yol olduğunu kaydeden uzmanlar, maske ve sosyal mesafeden taviz verilmesi ve sırası gelenlerin mutlaka aşılarını olması gerektiğini belirtiyor. Salgının geride kalmasına en çok yaklaşılan dönemde olası bir artışta yaz ortasında yeniden tam kapanma tedbirlerinin devreye sokulabileceği konuşuluyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN