COVİD-19 salgınıyla mücadelede artık dibi gören vaka sayılarından çok toplum bağışıklığının sağlanması için her gün yeni bir rekor kırılan aşı seferberliği konuşuluyor. Yeni meslek ve yaş gruplarının dahil edilmesiyle birlikte 1 Haziran itibariyle başlayan aşılama atağında dün yeni bir rekor daha kırıldı. Bir günde ülke genelinde 1 milyon 429 bin doz aşı uygulandı.

YENİ REKOR: 6 BİN 924

Düzce’de de tüm aile sağlığı merkezleri ve hastanelerde uygulamanın başlamasıyla yükselişe geçen aşılamada, son 24 saatte 6 bin 924 aşı daha yapıldı. Aşı uygulamasının üzerinden geçen 6 ayda Düzce’de yapılan aşı dozu sayısı 179 bin 234’e ulaştı.

DÜZCE’DE 100 KİŞİDEN 28’İ AŞILANDI

Bu süreçte Düzce’de aşı uygulanan kişi sayısı ise 108 bin 874’e yükseldi. Her iki doz aşısını da olarak aşılama süreci tamamlanan vatandaşların sayısı da 70 bin 360’ı gördü. Son günlerde kazanılan ivmeyle birlikte Düzce’de aşılama oranı yüzde 27.5’e çıktı.

SEEFRBERLİK DAHA DA HIZLANACAK

İl genelinde ‘aynı gün randevu, aynı gün aşı’ uygulamasıyla vatandaşlar artık bulundukları gün içerişinde aşılarını olabilecek. 100 ve üzeri çalışanı olan fabrikalarda ise mobil aşı timleriyle toplu aşılama uygulaması yapılacak. Son olarak SGK kaydı olan işçi ve memurların takvime dahil edilmesinden sonra bugün itibariyle de bugüne kadar açıklanan hiçbir gruba dahil olmayan 35 yaş üzeri vatandaşlara da aşı randevusu açıldı. Tüm bu gelişmelerin ardından Düzce’de ve Türkiye’de aşı seferberliğinin daha hızlanarak devam etmesi bekleniyor.

“AŞI MÜCADELEDEKİ SON AŞAMA”

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 15 aylık mücadelenin yeni ve son aşamasının aşı programı olduğuna dikkat çekerek, “Devletimizin gücü ve halkımızın kararlı desteği sayesinde salgın engelini bu yaz aşacağız. Bugünlere nasıl geldiğimizi ve ardımızda bıraktıklarımızın neler olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Son sözüm son günlerdeki tek söz ve ricam; Lütfen en kısa sürede aşınızı olun” sözleriyle gelen vatandaşları bir kez daha aşılarını olmaya davet etmişti.

HABER: Mehmet GÜNESEN