Öncü Haber’in gündeme getirdiği ve Hurdacılar Sitesinde her gün ömrünü tamamlamış araç lastiklerinin yakıldığı yönündeki haber ile ilgili, hurdacı esnafından açıklama geldi. Söz konusu lastik ve kabloların Hurdacılar sitesinde yakılmadığını, atık toplayıcılar tarafından Düzce Belediyesi eski Çöp Depolama alanında yakıldığını ifade eden esnaflar, durumdan kendilerinin de rahatsız olduklarını belirttiler.

Konu ile ilgili açıklamalarını 0542 767 18 81 Numaralı WhatsApp İhbar hattına gönderen esnaflar, “Küçük Sanayi Sitesi tarafından bakılınca hurdacılar sitesinde gibi görünen dumanların kaynağı, eski çöp depolama yerindeki atık malzemeleri yakıyorlar. Bizlerde bu durumdan rahatsız” dediler.

Öte yandan, İmalatında Karbon siyahı, uçucu organikler, yarı-uçucu organikler, çok halkalı hidrokarbonlar, yağlar, kükürt oksitler, azot oksitler ve nitrosaminler, gibi tehlikeli maddeler kullanılan araç lastiği ve kabloların yakılması sonucunda ortaya çıkan gazlar, çevre ve insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Konu ile ilgili Düzceli yetkililerin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

Haber: Savaş ARI