Düzce’de, tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı top yekûn savaş veriliyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan, salgınla mücadelede en güçlü silah olarak kullanılan ve hızlı bir şekilde ilerleyen aşı seferberliği devam ediyor.

Salgın ile mücadelede yürütülen aşılama programı kapsamında, vatandaşların hızlıca aşılara ulaşabilmeleri amacıyla oluşturulan mobil ekipler, yerinde aşı uygulamalarına hızla devam ediyor.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Mobil Sağlık ekipler, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Neriman Çilingir ve Muharrem Sancaklı huzur evinde kalan yaşlı vatandaşlar ile personelle 3. doz covid-19 aşı uygulaması yaptı.

Önce huzurevi sakinlerini aşı hakkında bilgilendiren sağlık personelleri, daha sonra mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, doktor gözetiminde, Covid-19 aşısının üçüncü dozunu uyguladı. Covid-19 aşılama programı kapsamında huzurevi personeli de aşılandı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerinin hazır bulunduğu aşı uygulamasında aşı yapıldıktan sonra huzurevi sakinleri ve personelleri bir süre gözetim altında tutuldu.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimizin çeşitli noktalarında geçici olarak oluşturulan aşı merkezleri ve mobil sağlık ekiplerimizce aşı uygulamasına devam edilmekte olup; tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” denildi.

HABER: Savaş ARI