Sağlık Bakanlığı tarafından 104. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında münhal kadrolar açıklandı. Açıklanan kadrolarda Düzce’ye 4’ü uzman 11 doktor kadrosu tahsis edildi. Düzceliler’in sağlıkta müjde haberlerini duymaya alıştığı AK Parti Genel Merkez Kadın kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den geldi.

Keşir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzcemiz'in sağlık kadrosunu 11 hekim daha katılıyor. Aralarında, Devlet Hastanemiz için FTR, Nöroloji, Enfeksiyon ve Üniversite Hastanemiz için Farmakoloji ve Anatomi uzmanlarının da bulunduğu 11 hekim kadrosu açıldı. Atamaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘İlimizin hekim ihtiyacı gideriliyor’

Açılan yeni kadrolarla ilgili emeği geçen devlet büyüklerine teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “İlimizin hekim ihtiyacının giderilmesi adına bir adım daha atılmış oldu. Fizik tedavi, nöroloji, enfeksiyon hastalıklarına kadro takviyesi olacak. Akçakoca, Gümüşova ve Sağlıklı Hayat Merkezi’ndeki pratisyen hekim ihtiyacımız da giderilecek.” dedi.

Üniversite Hastanesi’ne de devletten kadro

Öte yandan özerk statüye sahip olan ve Düzceliler’in yönetim anlayışından dertli olduğu Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de eğitim amacıyla Farmakoloji ve Anatomi uzmanı kadrosu açıldı.