Düzce’de izinsiz şekilde market ve iş yerlerinin önüne yapılan sundurmaların insan hayatını nasıl tehdit ettiği son kar yağışı ile birlikte ortaya çıktı.

Düzce Bahçeşehir Bağlantı Yolu üzerinde bulunan Halkmar Market ile Körpeşler Mahallesi’nde bulunan Değirmen Market’in sundurmaları, yoğun kar yağışı ile birlikte çöktü. O sırada sundurmaların altında kimsenin bulunmaması, facianın önüne geçti.

İki marketin sundurması çöktü

Bahçeşehir bağlantı yolu üzerinde bulunan yerel market Halkmar’ın sundurması, müşterileri içerideyken büyük bir gürültü ile çöktü. Market müşterileri o anda, büyük bir panik yaşarken, o dakikalarda çöken bir sundurma haberi de Körpeşler Mahallesi’nden geldi. Körpeşler Mahallesi’ndeki Değirmen Market’in sundurmasının çökmesi ile alışveriş yapan müşteriler market içinde mahsur kaldı.

Market sundurmaları izne tabi değil

Yaşanan bu iki olayın ardından, üzerlerinde karların birikmesi ile çöken sundurmalarının güvenirliği tartışmaya açılırken, konu ile ilgili Düzce Belediyesi’nin nasıl bir önlem alacağı merak konusu oldu.

Bilindiği gibi işyerlerine sonradan eklenen sundurmalar için Düzce Belediyesi bünyesindeki Estetik Kurulu’ndan izin alınıyor. Kurul işyerinin konumu ve gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı gibi kriterleri göz önüne alarak talebi ya onaylıyor ya da reddediyor. Ancak Düzce genelindeki marketlerin tamamı sundurmayı izinsiz şekilde ekliyor. Hem izin hem de denetimden yoksun bir şekilde inşa edilen bu sundurmalar kar yağışı ve şiddetli rüzgar gibi durumlarda yerle bir oluyor.

Belediyenin imar ve zabıta müdürlüğü göreve!

Öte yandan, bazı esnafların işyerlerini büyütmek amacıyla kullandıkları yöntemlerin başında gelen sundurmaların, Düzce Belediyesi tarafından denetlenmemesi ise tartışma konusu oldu. Belediyenin imardan sorumlu biriminin bu konuya daha fazla hassasiyet göstermesi ve zabıtanın da denetimleri sıklaştırması önem taşıyor.

HABER: Savaş ARI