Öncü Haber’e ulaşan şikayet üzerine gündeme getirdiğimiz başarısız göz operasyonu sonrası hastanın yaşadığı mağduriyetle ilgili harekete geçildi.

1 ay önce gözünde oluşan katarakttan kurtulmak için Düzce Özel Göz Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Hasan G.’nin ameliyata aldığı 64 yaşındaki Edip Y. için acı dolu günler bundan sonra başlamıştı. Ailenin iddiasına göre; katarakta bağlı görme kaybını düzeltmek için uygulanan ameliyat sırasında retinası yırtılan hasta, 1 ayda 2 kez ameliyat masasına yatmak zorunda kalmıştı. Haber merkezimize gelen ihbar üzerine telefonla irtibata geçtiğimiz katarakt ameliyatını yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan G. ise operasyon sırasında komplikasyon geliştiğini doğrulamış ancak hastaya ilgisiz kaldığı ithamlarını kabul etmemişti.  

İki kez aynı gözünden ameliyat olan ve şu anda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kontrolleri devam eden yaşlı adamın ailesi, gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalması nedeniyle ilk ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Hasan G. hakkında Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nü göreve davet etmişti.

Haberimizin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay’ın onayıyla Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başarılı geçmeyen göz operasyonu ve doktor hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.