COVİD-19 salgının sona ermesi ve yeniden sevdiklerimize güvenle sarılabilmemiz için aşı seferberliği devam ederken Düzce’de normalleşmenin sağlam temeller üzerinde ilerlemesi için kısa sürede yüzde 70’e çıkılması gerekiyor.

13 Ocak’ta başlayan aşı seferberliğinde 6 buçuk ay geride kalırken hızlı aşı tedarikiyle takvim sürekli güncellenerek 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlara aşı randevuları açılmış oldu. COVİD-19’la mücadelenin ana omurgasını oluşturan aşı seferberliği tüm hızıyla devam ederken ülke genelinde 34 milyon 300 bin kişi en az bir doz aşısını oldu.

6 BUÇUK AYDA 170 BİN KİŞİ AŞILANDI

Bir yandan koronavirüsün Hindistan’da ortaya çıkan delta varyantı paniğin yaşandığı Düzce’de de 170 bin kişi en az bir kez aşılandı. 74 bin kişiye ise iki doz aşısı birden uygulanarak aşılama süreçleri tamamlandı. Son 10 günde aşılananların sayısı 42 bini gördü. Öte yandan salgını ardımızda bırakmak için en önemli silahımız olan aşılamada Düzce pek çok ilin gerisinde kaldı. Yarın itibariyle başlayacak olan tam normalleşme öncesi Düzce’de aşı sırası gelen 18 yaş üzerinde aşısını yaptıranların oranı yüzde 58’de kalarak istenen seviyeye ulaşamadı.

“KISA SÜREDE YÜZDE 70’E ÇIKMALIYIZ”

Konuyla ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Hem COVİD-19’dan hem de ilimizde de görülen Delta varyantından koruyan aşılarımızı yaptırmak büyük önem taşıyor. İl genelinde sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla aşılama faaliyetlerine devam ediyoruz. 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmak üzere sağlık kuruluşlarına bekliyoruz. Kısa sürede yüzde 70 aşılama oranına ulaşmalıyız ki 15 ayı aşkın süredir yaşamımızı olumsuz etkileyen yeni tip koronavirüs salgınını ardımızda bırakabilelim. Sağlık personelimiz hazır, aşılarımız hazır. Başvuran vatandaşlarımızı bekletmeden aşılıyoruz.” diyerek Düzceliler’i aşı seferberliğine omuz vermeye davet etti. Yılmaz ayrıca, tam normalleşme sürecinde de maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının önemine vurgu yaptı.

134 NOKTADA AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan vatandaşların salgın tehlikesinden korunabilmeleri için il genelindeki devlet ve entegre hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezi olmak üzere 134 noktada aşılama faaliyetlerine devam ediyor. Gezici Aşı Timleri, engelli ve yaşlı vatandaşlara evlerinde aşı hizmeti sunarken fabrikalarda da yerinde aşılama uygulaması yapılıyor. Bunlara ek olarak Düzce Valiliği Kampüsü’nde bulunan turizm ofisinin de ‘COVİD-19 Aşı Merkezi’ne dönüştürülmesiyle vatandaşlara başvurmaları halinde sıra almaksızın aşılanma imkânı sunuluyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN