Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla Mayıs 2021 itibari ile “Başarabilirsin” temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirildi.

Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK)’nun 26 Ocak 2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” başlatılması kararı alındığı anımsatıldı.

Açıklama şöyle devam etti: “Bununla birlikte Koronavirüs Pandemisini yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayabilir,  182’yi tuşlayarak Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu talep edebilirsiniz. Danışma hattına gelen çağrılar, sigara bırakma konusunda eğitim almış operatör aracılığı ile 7/24 saat hizmet verecek şekilde karşılanmaktadır.  Ayrıca, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı arayarak sigarayı bırakmaya karar vermiş danışanlara, sigara bırakma planı çerçevesinde belli aralıklarla geri dönüş aramaları yapılarak kişinin takibinin yapılması sağlamaktadır. Size en yakın Sigara Bırakma Polikliniği olan Düzce Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği, Kalıcı Konutlar Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’ni ziyaret edebilirsiniz.”