Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay Düzce Şubesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla çeşitli farkındalık etkinliklerine başladı.

Bu kapsamda D-655 Karayolu üzerinde bulunan Özdilek Alışveriş Merkezi’ne stant kuran yetkililer, vatandaşları sigarayı bırakmaya teşvik etmek amacıyla, sigara ve tütün kullanımının zararlarını anlattı. Ayrıca sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların neler yapabileceği ve nerelerden yardım alabileceği konusunda detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Vatandaşlara yönelik bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı stantta ayrıca karbonmonoksit ölçümü de yapıldı.



“Vatandaşlarımıza yönelik farkındalık çalışmalarımız devam ediyor”
Günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlıkları Hizmetleri Başkanlığı, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Biriminde Sosyal Hizmet uzmanı Yasin Yekeler, şunları kaydetti:

“9 Şubat günü 1987 tarihinden beri Sigarayı Bıraktırma Günü olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edildi. 1987 yılından beri toplumsal anlamda sigaranın ve tütün ürünlerinin zararlarıyla alakalı olarak bir farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü bu çalışmayı başlattı ve her sene ülkemizde de vatandaşlarımıza yönelik farkındalık çalışmalarımız devam etmektedir.



“Gençlerimize ve çocuklarımıza Sağlıklı Çocuk Dergimizi dağıttık”
Bugün de 9 Şubat olması hasebiyle Düzce İl Sağlık Müdürlüğü olarak Özdilek AVM’de farkındalık çalışması başlattık. Burada karbonmonoksit ölçümleri yapıyoruz. Tütün ürünlerinin insan sağlığına zararlarıyla alakalı farkındalık çalışmalarını yürütmeye çalışıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza sağlıklı çocuk dergimiz var onun dağıtımını gerçekleştiriyoruz.



“Bırakmak isteyenler birimimize başvursun”
Sigara kullanımı bilindiği üzere dünya üzerinde kullanıcılarının 2 kişiden 1’ini öldüren bir ürün. İnsanlar bununla mücadele etmek adına profesyonel destek arama arayışına girdiler. Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde ve Sağlıklı Yaşam Merkezimizde 2 tane sigara bıraktırma polikliniğine önümüzde ki günlerde aktif bir şekilde çalıştırmaya başlayacağız. Ayrıca aktif olarak Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde de bir Sigara Bıraktırma Polikliniği’miz var. Vatandaşlarımıza burada muayene olduktan sonra ücretsiz ilaç dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Champix ve Nikotin bantlarını reçete edildiği takdirde ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştiriyoruz.”

Öte yandan, bu önemli gün dolayısıyla düzenlenen farkındalık etkinliklerinin Düzce’nin çeşitli noktalarında devam edeceği hafta boyunca devam edeceği bildirildi.


Haber: E.K.DURSUN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ