Amerikan Beyaz Kelebeği, çok fazla miktarda bitkiyle beslenebilme ve çok yüksek miktarda çoğalma kabiliyetinde olması nedeniyle hem bitkisel üretime büyük zarar veriyor hem de insanların yaşam alanlarını tehdit ederek sosyal yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Bu çerçevede her yıl 2 döl veren bu zararlı birinci neslini mayıs sonu ikinci neslini ise Ağustos ayında vererek önemli ölçüde zarar veriyor.

TÜM KURUMLAR SEFERBER OLDU

Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının ekonomik zarar eşiği üzerine çıkmasını engellemek amacıyla gerekli ilaçlı mücadelenin geciktirilmeden ve İl genelinde eş zamanlı olarak yapılmasının, zararlının yoğunluğunun azalmasında önemli katkı sağlayacağının altını çizen uzmanların yönlendirmesiyle harekete geçen Belediyeler ve Kamu Kurumları seferberlik başlattı.

ORTAK ALANLAR İLAÇLANIYOR

Belediyelerin sorumluluğunda bulunan alanlarda gerekli olan ilaçlamaların yapılabilmesi için Belediyelere bilgilendirme yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılında İl Özel İdare bütçesi ile alınan ilaçlar ile köylerde de Ziraat Odaları ve Bakanlığın desteğiyle alınan makineler ile ortak alanlarda ilaçlama çalışmalarını başlattı.

“Vatandaşlarımızın bireysel önlemlerini almalarını rica ediyoruz”

Yetkililer tarafından, özellikle tarım ile ilgilenen vatandaşların emeklerinin zayi olmaması adına hep birlikte Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünün altı çizilirken, kurumların yetişemediği noktalarda vatandaşların duyarlı davranarak emeklerinin zayi olmaması için kendi önemlerini kendilerinin alması gerektiği vurgulandı.