Düzce Belediyesi öncülüğünde il genelindeki sokak hayvanlarının bakımını kolaylaştırmak hem de vatandaşlardan gelen şikâyetleri azaltmak amacıyla yeni bir proje hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında sokak hayvanları ile ilgili atılacak adımlar masaya yatırıldığı toplantıdan ilçelerde Sokak Hayvanları İlkyardım ve Kısırlaştırma Üniteleri kurulması kararı alındı.

Kurtsuyu’nda ameliyatlara ağırlık verilecek

Uygulamayla Düzce Belediyesi’nin Kurtsuyu mevkiinde Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yükünün hafifletilerek ameliyatlara ağırlık vermesi hem de sokak hayvanlarının daha kısa süre içerisinde ilçelerde tedavi edilebilmesi planlanıyor.

‘Türkiye’de örneği olmayan uygulama’

Konuya ilişkin açıklama yapan Faruk Özlü, ilçelerin tümünde en az 300 metrekarelik bir alan Orman Müdürlüğü’nden tahsis edileceğini söyleyerek, “Bu tahsis edilen alanların alt yapısını İl Özel İdaremiz yapacak ve binanın yanı sıra bu alanın etrafını da kapatacak. Ardından belediyelerimiz devreye girerek mahalle ve köylerdeki sokak hayvanlarını bu İlkyardım ve Kısırlaştırma Üniteleri’nde tedavi altına alacak. Türkiye’de örneği olmayan bu uygulama ile vatandaşlarımızın şikâyetleri azalacak, hayvanseverlerin de talepleri karşılanmış olacak.” dedi.

İl genelinde atılım: ‘Tüm sokak hayvanlarını bakıma alacağız’

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hastane, ilçelerdeki ünitelerin de sağlık ocağı gibi olacağını kaydeden Özlü, “Düzce’mizde tüm ilçe ve beldelerimizle birlikte bir hareket başlatıyoruz. İl genelinde atılım yapacağız. Köylerimiz de dâhil olmak üzere tüm sokak hayvanlarını bakıma alacağız. Bu noktada muhtarlarımızdan da destek alacağız. Onlarla toplantılar yaparak yapılacak olan İlkyardım ve Kısırlaştırma Üniteleri’ne hayvanların getirilmesi için yardımcı olmalarını isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Hayvan yavrularına özel çalışma

Özlü, yer tahsis edilmesinin ardından 60 gün içinde ilçelere ünitelerin yapılmasının öngörüldüğünü söyleyerek kısa sürede Düzce Merkez’de ise yavru sokak hayvanları için de yeni bir uygulamaya gidileceğini kaydetti.