Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Fikret Gökhan Göynümer; perinatoloji alanında, gebeliğinde risk faktörü saptanan hastalara, detaylı ultrasonografi incelemeler ve laboratuvar tetkikleriyle teşhis ve tedavilerde bulunacak.

“Gebeliğin ilk iki dönemi çok önemli”
Ayrıntılı ultrasonun doktorlar ve aileler açısından farklı algılandığını dillendiren Prof. Dr. Göynümer, öncelikle amaçlarının; bebeğin kafatası, akciğer, kalp, el ve ayak gibi tüm sistemlerini görüntüleyerek bebekte olabilecek anormalliklerin tespit edilmesi veya bebeğin sağlıklı olduğunu göstermek olduğunu vurguladı. Gebeliğin ilk iki döneminin çok önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Göynümer, 11-14. haftada tarama testleri, 18-22. haftalarda ise ayrıntılı ultrasonla bebeğin tüm sistemlerine bakılabildiğini sözlerine ekledi.

“Büyük merkezler seviyesine getirmek öncelikli hedefimiz” 
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nın hedefleri hakkında da bilgiler paylaşan Prof. Dr. Fikret Gökhan Göynümer, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde öncelikle riskli gebelikler ünitesini üst düzey cihazlar ve profesyonel bir ekiple daha aktif hale getirmeyi amaçladıklarının altını çizdi. Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Tüp Bebek Ünitesi için son aşamaya gelindiğini vurgulayan Prof. Dr. Göynümer, “Tüp Bebek Ünitesi için gerekli izinleri alıp, üniversitemiz bünyesine katacağız. Yine üniversitemize bir yenidoğan uzmanı kazandırmayı amaçlıyoruz. Daha sonrasında da onkoloji uzmanı sertifikası sahibi bir uzmanla kanser ameliyatlarını da tam anlamında yerine getirmek istiyoruz. Ünitemizi İstanbul ve Ankara’daki büyük merkezler seviyesine getirmek öncelikli hedefimiz.  Hastanemizin sadece ülke içine değil, ülke dışından gelecek hastalara da hizmet veren bir tedavi merkezi olması gönlümüzden geçiyor.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: C. ÜSTÜNER